Jestli nějaké maso od řezníka vypadá jako flaksa, kterou byste nenaservírovali ani svému psovi, tak jsou to líčka. Brazírováním se z nich stane lahůdka, za kterou návštěvníci Pohlreichovy restaurace neváhají vyklopit z peněženky přes tři stovky. Hovězí líčka očistěte, osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm líčka ze všech stran dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou.
Do hrnce nasypte kořenovou zeleninu a osmahněte ji dozlatova. Pak přidejte cibuli a česnek a opékejte dočervena. Přidejte celé divoké koření, tymián, rozmarýn a rajský. DPH je cena za dopravu 15- (platí pouze pro Brno a okolí) Přepravcem TOPTRANS nezasíláme chlazené a mražené potraviny, pečivo, ovoce ani zeleninu!
Objednávejte prosím pouze zboží, u kterého je uvedeno skladem! Vepřová líčka – co to je. Líčka jsou masem z tváře zvířete, jedná se o velmi šťavnaté maso s dokonalou chutí. V líčku se nachází mnoho látky zvané kolagen, tato látka se při °C rozpouští na želatinu.
Líčka jsou díky tomu krásně šťavnatá, do omáčky „pouští“ jedinečnou chuť a lehce ji i zahustí. Telecí vnitřnosti platí za vyhlášenou delikatesu, na českých stolech se však zatím příliš často neobjevují. K nejvyhledávanějším druhům patří játra, ledvinky a srdce, oblíbená jsou také líčka , brzlík nebo mozeček.
Do tej istej panvice som vložil nakrájanú cibuľu a keď bola orestovaná do hneda, pridal som k nej nakrájanú zeleninu a cesnak, restoval som asi minút, zelenina chytila krásnu farbu, vtedy som pridal dve polievkové lyžice paradajkového pretlaku a tiež som ho zarestoval. Líčka se dají svázat anebo nakrájet na plátky. Svázaná líčka se pomalu táhnou nejlépe na cca 70–°C minimálně hodin.
Hovädzie líčka s dovozom až k Vaším dverám! Predávame čerstvé mäso a domáce výrobky slovenského pôvodu. Kvalitu garantuje Váš miestny mäsiar.
Vybrať okres Prihlásenie Registrácia. Telecí líčka na červeném víně jsem jednou už točila pro videorecepty. Bylo to snad úplně první natáčení, kdy se na MENU domů koukalo pár desítek náhodných diváků týdně a netušila jsem, že jich za několik měsíců bude desettisíckrát víc. Složení: vepřová líčka.
Přepočítaná cena je pouze orientační, protože nejsme schopni zajistit přesnou hmotnost. Oblíbené lahodné maso na různé speciality. Cena a volba množství je pouze orientační. Poznámka k objednávce, upřesňující informace: Další informace o pr. Dusí se na kořenové zelenině, s houbami, ve vlastní šťávě a na různých bylinkách či s. Dušená hovězí líčka vyjmeme a odložíme stranou.
Vývar slijeme přes cedník, odstraníme koření a měkkou zeleninu propasírujeme do vývaru. Zeleninovou omáčku podle potřeby dochutíme, vložíme do ní maso a vše prohřejeme. Na hovězí líčka se chodí k němu do restaurace, stala se z nich svého času až snobská móda. Na tu operativně reagovala marže některých prodejců masa.
Kde je zájem, roste cena. Takto orestovaná líčka přendáme do hrnce, kam přidáme celou cibuli, mrkve nakrájené na větší špalíky a koření (bobkové listy, kuliček pepře, kuliček nového koření). Podlijeme vodou do ¾ masa.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.