pátek 2. března 2018

Máslo ze šlehačky

Nasadíme rukavice, máslo prohněteme, čímž se ještě uvolní velká část syrovátky. Nyní už dáme misku stranou a cedník dáme pod co nejstudenější tekoucí vodu a dál máslo hněteme, abychom ho zbavili posledních kapiček syrovátky. Vyráběli jsme ze dvou kelímků smetany ke šlehání, měla by mít víc než.


Můžete použít i sekací nádobu, která bývá příslušenstvím ponorných mixérů, jaké se najdou dnes v každé domácnosti. Domácí máslo se vzhledem k cenám másla a jeho nedostatku v obchodech stalo poslední dobou velkým tématem.

Pokud si chcete na výrobu másla udělat vlastní názor a případně si ho vyzkoušet, mám pro vás kompletní návod se všemi výhodami a nevýhodami, které ho doprovázejí. Beránek ze šlehačky - recept: V míse (nejlépe pomocí robota) šlehejte smetanu, vejce a oba cukry do pěny. Pak zapracujte mouku s práškem do pečiva.


Díky za připomenutí náhradní šlehačky. Už ji chci dlouho vyzkoušet z kozího mléka a másla. Kvůli alergii na kravský kaseinát (tj. kravské mléko ne, máslo ano). Zajímá mne, jestli bude na přípravu jednodušší než domácí kokosová šlehačka.


Ta je výborná, ale na přípravu trochu časově náročnější.

Litr smetany (ke šlehání). Rychlost tak, aby to nešplíchalo ven. Ušlehá se šlehačka, ta se pak rozpadne, objeví se podmáslí a nakon. Pokud totiž nezačínáte s vlastním mlékem, ze kterého si odstředivkou připravíte smetanu, nemá domácí výroba moc velký ekonomický smysl. Jak vyrobit máslo ze šlehačky ? K přípravě klasického másla potřebujete opravdu jen jednu jedinou surovinu – v tomto případě smetanu ke šlehání.


Z množství 5ml smetany lze vyrobit zhruba 2g másla, přičemž jeden kelímek smetany o gramáži 2ml vás bude stát kolem Kč. Z mouky, másla a šlehačky zpracujeme těsto, jde to velmi dobře. Proti sobě jsme postavili šlehačku ve spreji, bombičkovou lahev na přípravu šlehačky a výrobník šlehačky Frigomat Kream a testovali jsme kvalitu vyrobené šlehačky.


Neměli byste ale šlehat tak dlouho, aby se vám ze šlehačky stalo máslo. Když to se šleháním přeženete (což se s elektrickým šlehačem stane snadno), začne se vám ze smetany tvořit máslo. Když se to stane, schovejte si máslo na nějaký sladký sendvič a začněte znovu s novým kelímkem smetany. Máslo můžeme přemístit do jemného sítka, aby nám všechno podmáslí snáze odkapalo.


Ještě lépe je sítko vystlat plátýnkem nebo látkovou plenou. Máslo prohněteme, abychom z něj dostali co nejvíce tekutiny. Tento krok lze vynechat.

Recept na domácí máslo z mléka nebo smetany. Na tento recept budete potřebovat dva kelímky čerstvé šlehačky (kelímek = 2ml), ze kterých můžete vyrobit přibližně 2g másla. Hodit se vám bude i nádoba pro přípravu másla, kterou můžete snadno sehnat v prodejně s domácími potřebami.


Krém z pomazánkového másla a šlehačky recepty, které budete milovat. Zrovna jsem dělal máslo ze šlehačky ,stačí na to miksér. A proto si Češi začali vyrábět máslo sami. Nejdřív mi to připadalo.


Výchozí surovinou pro přípravu šlehačky je smetana ke šlehání. Máslo (ilustrační foto)Foto: Fotobanka Stock. Iva Růžičky ze Švejk restaurantu Tivoli. Do PET lahve nalejeme trochu.


Vyberte si ze stovek receptů na Jak udělat máslo ze šlehačku, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Jak udělat máslo ze šlehačku. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Jak udělat máslo ze šlehačku receptů z čech i ze světa.


Z mouky, šlehačky , špetky soli a žloutku vypracujeme těsto, které rozdělíme na díly. Těsta rozválíme, posypeme na másle osmaženou strouhankou, poklademe plátky oloupaných a jadřinců zbavených jablek, posypeme strouhanými ořechy, cukrem, skořicí a svineme. Máslo ze smetanového zákysu má lepší trvanlivost a výraznější chuť. Zároveň má také intenzivnější máslové aroma, některé laktokoky totiž produkují diacetyl — neboli máslové aroma. Výroba domácího másla ze šlehačky proběhla českými foodblogy už před pár lety.


No a já k tomu chci dneska přidat ten. Buchta ze šlehačky ,recept, návod na vaření,suroviny. Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky.


Cukr vyšleháme s vejci, přidáme postupně vodu, rozpuštěnou Heru a mouku s práškem do pečiva. Těsto dáme na plech, poklademe půlkami švestek a posypeme mákem s cukrem. Nakonec posypeme drobenkou a dáme p.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky